Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حسن موحدیان رئیس شورای شهر مشهد روز سه شنبه در جریان بازدید از بافت تاریخی توس و آرامگاه فردوسی گفت: مهم‌ترین مساله در محدوده توس، تفصیلی این بافت است که باید به نتیجه برسد و شهرداری جوابگوی مردم باشد، چون سال‌ها از دستور مقام معظم رهبری برای توجه به توس می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: توس، قصه‌ای پرغصه است و تا مدت‌ها این مهم، بین دستگاه‌های مختلف معطل بود تا سرانجام در دوره شورای چهارم شهر مشهد، این پهنه به بافت منفصل شهری تبدیل شد و وضعیت آن سروسامان یافت.

رئیس شورای شهر مشهد ادامه داد: ورود شهرداری به توس و آغاز اقداماتی به منظور ساماندهی و بهبود وضعیت این بافت، شامل محدوده آرامگاه فردوسی نمی‌شود، چون این عرصه متعلق به میراث فرهنگی است، البته اگر ماموریتی در این مجموعه پیدا کنیم قادر به مدیریت آن خواهیم بود.

موحدیان بیان کرد: طی سال‌های گذشته کار بسیار بزرگی در جلوخان آرامگاه فردوسی انجام شده، البته انتقاداتی به مشاور طرح نیز وارد است و روح لازم در این فضا دیده نمی‌شود.

او تصریح کرد: بازدیدکننده باید وارد یک فضای فرهنگی در مقیاس ملی شود و نه فضای پارکی، این خلاء و انتقاد باید با جدیت از سوی کمیسیون توسعه و بهسازی توس شورای شهر مشهد پیگیری و برطرف شود.

رئیس شورای شهر مشهد تاکید کرد: هر اقدامی که در این بافت انجام می‌شود باید با درنظر گرفتن ساکنان و مردم منطقه باشد و حقوق آن‌ها پیوسته لحاظ شود، چون بافت خالی از سکنه، فاقد ارزش است.

موحدیان اظهار کرد: اولویت نخست برای افرادی که مشهد را به‌عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند، زیارت است، اما در کنار زیارت باید پاسخگوی نیاز‌های دیگر زائران هم باشیم و توس و آرامگاه فردوسی بستر مناسبی است تا زائر، توشه فرهنگی ارزشمندی در کنار فضای معنوی، کسب کند.

او افزود: اداره کل راه‌ و شهرسازی خراسان رضوی مسئولیت آماده کردن طرح تفصیلی توس را بر عهده دارد اما مدیریت شهری نیز در این مسیر با آن‌ها همکاری می‌کند.

مهدی ناصحی نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این بازدید گفت: تکریم حکیم ابوالقاسم فردوسی، یکی از رویکرد‌های اصلی شورای ششم شهر مشهد است و امیدواریم با هماهنگی سایر دستگاه‌های مربوطه بتوانیم فعالیت‌های خوبی در شان حکیم توس انجام دهیم.

او افزود: فردوسی، قله ادبیات فارسی بوده و با توجه به ظرفیت‌های بسیار زیادی که شعر و ادبیات فارسی برای توسعه فرهنگ ایران اسلامی دارد تکریم وی باید مورد توجه مردم و مسئولان قرار گیرد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: فعال کردن ظرفیت‌های بافت تاریخی توس بدون توجه به ساکنان آن میسر نیست، آن‌ها حافظان این حریم هستند و دستگاه‌های مرتبط باید پای‌کار باشند تا بتوان از این بافت اجتماعی به‌عنوان مقوم فضای فرهنگی برای جذب گردشگر بهره گرفت.

ناصحی بیان کرد: مدیریت استان و میراث فرهنگی، با انعطاف بیشتری در قالب طرح تفصیلی، موجبات حضور مردم در بافت را رقم بزنند و شان و جایگاه فضای فرهنگی توس را حفظ کنند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام//ف. ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای شهر طرح تفضیلی مدیریت شهری آرامگاه فردوسی شورای شهر مشهد رئیس شورای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۷۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

 به گزارش تابناک، سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: «سیر درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش مشهد با همکاری دامپزشکان و متخصصان در حال انجام است.»

دکتر جواد نباتی،  سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد.

او ادامه داد: در عین حال گرفتن عکس از دست حیوان تحت بیهوشی در دستور کار قرار گرفت و طبق عکس اخذ شده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تایید شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به جوش خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج و نظر به طولانی بودن مدت عمل و مراقبت‌های خاص بعد از جراحی که ریسک بالایی دارد تلاش می‌شود تصمیم به این کار ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

نباتی ادامه داد: هر تصمیمی چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال خطرات و ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

«ارس» توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت، با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

«پلنگ ایرانی» هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار «اردک سرسفید» جزو گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • استان خراسان رضوی گرم می‌شود
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • برگزاری شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌رضوی
  • شتاب مطلوب طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • روایتگری عملیات وعده صادق به سبک پرده خوانی
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • اجماع شورای وحدت برای حمایت از یک نامزد دور دوم انتخابات مجلس در مشهد
  • خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد