Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار مشهد روز شنبه در این مراسم گفت:خواست و اراده شورای پنجم انجام طرح ساماندهی توس و فردوسی بود که شکل گرفت و به عنوان میراثی ماندگار، سامان یافت و هم اکنون جلوخان آرامگاه(محوطه درب ورودی آرامگاه تا ابتدای جاده دسترسی به این مکان) به محل تجمع اصحاب فرهنگ و ادب تبدیل شده است.

محمد رضا کلایی با تاکید بر تسریع ابلاغ طرح تفصیلی و راهبردی توس افزود: برای ابلاغ سریعتر این طرح همه تلاش خود را به کار بسته ایم و این کار دیگر خارج از اختیار ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: هر طرح و محدوده ای که در شورای حفظ حقوق بیت المال استان و شوراهای بالادستی مصوب شده است باید هرچه سریعتر ابلاغ شود تا بتوان به مردم منطقه خدمت رسانی کرد.

رییس کمیسیون توسعه و عمران توس در شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این مراسم گفت: یکی از اهداف در پروژه ساماندهی توس، اتصال سه بنای فاخر ارگ کهن، هارونیه و آرامگاه فرودسی بود که  طی سه سال گذشته اصلاح معبر در این سه محدوده انجام شد.

مسعود ریاضی افزود: گنج گران فردوسی باید تبدیل به سرمایه درگردش شود، مدیریت فرهنگی شهر هم موفق شد از این سرمایه عظیم حفاظت کند.

وی ادامه داد: برپایی جشنواره ها، شب شعرها، جلسات ادبی و موسیقی و تولید انیمیشن و ساخت ۱۰ مجسمه فاخر با موضوع شاهنامه از اقداماتی است که در آرامگاه فردوسی انجام می شود که به غنای فرهنگی می انجامد تا جریان فرهنگی در شهر زنده شود.

رییس کمیسیون توسعه و عمران توس در شورای اسلامی شهر مشهد گفت: هنوز جای کار در توس زیاد است و کار در توس میلیمتری انجام شد اما مردم کیلومتری این موضوع را دیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: از ابتدای دولت دوازهم با شهرداری و شورای شهر مشهد برای آبادانی توس هم پیمان شدیم.

ابوالفضل مکرمی فر افزود: در سطح گسترده اقداماتی انجام شد و برای پروژه های ساماندهی توس تا کنون ١٠٥ میلیارد تومان هزینه شد که ٦٠ میلیارد تومان از این مبلغ از سوی شهرداری و ٤٥ میلیارد تومان از سوی اداره کل میراث فرهنگی خرج شده است.

وی اضافه کرد: تصمیمات و اقدامات شورای شهر و شهردار مشهد در محدوده توس قابل تقدیر است و این اقدامات باید استمرار یابد.

معاون عمران حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: پروژه مسیر پیاده‌راه جلوخان آرامگاه فردوسی به هارونیه، اول بهمن ماه سال گذشته با برنامه زمان‌بندی ۱۱۵ روزه و با هدف زیباسازی و ساماندهی پیاده روی حدفاصل جلوخان آرامگاه فردوسی تا بنای هارونیه آغاز شد.

خلیل الله کاظمی افزود: این پروژه به طول ٧٠٠ متر با اعتبار ١٥ میلیارد تومان اجرا شده است.

حصار کهن‌دژ تابران توس در نزدیکی مشهد قرار دارد، در زمان گذشته دژ تابران توس دارای ۹ دروازه و ۱۰۶ برج بوده‌ است و امروزه تنها چهار دروازه آن باقی مانده و قابل تشخیص است. دژ تابران توس در محل توس فعلی و در ۲۴ کیلومتری شهر مشهد قرار دارد.
توس برای قرن‌ها عمده‌ترین و پررونق‌ترین منطقه مسکونی در این بخش از خراسان بزرگ تاریخی بود و نقطه‌ای به نام مشهد تا زمان شهادت حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) در این خطه وجود نداشت بنابراین مورخان قدیم پس از شهادت هشتمین امام شیعیان در خراسان محل دفن پیکر مطهر و حرم نورانی آن امام همام را که آن زمان در باغی در جوار روستای نوغان و ۳۰ کیلومتری توس قرار داشت "ارض توس" نامیدند.
توس در زمان حمله مغول ویران شد اما خیلی زود به همت ایرانیان دوباره حیاتش را بازیافت تا حدی که چند مرتبه به عنوان مقر فرمانروایان مغول نیز انتخاب شد. همچنین بازسازی عمارت باستانی قلعه توس پس از مرگ تیمور گورکانی صورت گرفت. تا مدتی در این مقطع از تاریخ خراسان، نام‌های توس و مشهد به طور مترادف به عنوان نام این منطقه به کار برده می‌شد اما روند روزافزون سال‌های متمادی سفر و مهاجرت شیعیان برای زیارت و همجواری با مرقد مطهر حضرت امام رضا (ع) موجب رشد تدریجی مشهد به عنوان یک شهر و مرکز این بخش از خراسان بزرگ در اطراف مضجع شریف رضوی شد و به این ترتیب نام دیرقدمت "توس" تحت‌الشعاع مشهد قرار گرفت و رفته رفته از زبانها افتاد.
بقایای شهر تاریخی توس که بناهایی همچون زندان یا گنبد هارونیه در آن قرار دارد هم‌اینک محدوده‌ای ۳۶۰ هکتاری را دربرمی‌گیرد که در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.
بازدید تیر ماه ۱۳۷۵ رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از شهر تاریخی توس و مقبره حکیم ابوالقاسم فردوسی نقطه عطفی برای توجه به این منطقه و ارزش‌های تاریخی و فرهنگی آن بود زیرا پس از این تاریخ اقدامات عملی برای خروج توس از مهجوریت و رکود آغاز شد.
در پی توجه مقام معظم رهبری به توس، این منطقه در بهمن ۱۳۹۱ با تایید شورای عالی معماری و شهرسازی ایران به عنوان یک محدوده منفصل شهری به شهرداری مشهد واگذار شد و به این ترتیب محدوده منفصل شهری توس سال ۱۳۹۳ به شهر مشهد پیوست و هم‌اینک تحت مدیریت شهرداری منطقه دوازدهم کلانشهر مشهد اداره می‌شود.

همچنین از سال ۱۳۹۳ با هدف حراست از میراث تاریخی توس اهالی ساکن این منطقه از هرگونه عملیات ساخت و ساز و دخل و تصرف زمین و ساختمان در آن منع شدند.
معادن برداشت شن و ماسه و رفت و آمد کامیون‌ها به همین منظور در محدوده توس نیز یکی از ویرانگرترین معضلات این عرصه مهم تاریخی بود که از سال ۱۳۹۴ به طور جدی به آن توجه و از این فعالیت مخرب در منطقه جلوگیری شد.
سال ۱۳۹۶ در ادامه اقدامات به منظور رونق توس، برای تدوین "طرح راهبردی توس" مشاور استخدام شد و نتیجه این کار مطالعاتی سال ۱۳۹۷ در اختیار شورای عالی معماری و شهرسازی کشور قرار گرفت.
کمیسیون ویژه توسعه و بهسازی توس در شورای اسلامی شهر مشهد نیز شهریور ۱۳۹۶ از سوی پنجمین دوره شورای شهر مشهد تاسیس شد و در پی آن با توجه به ظرفیت بسیار گردشگری این خطه و جذابیت آن برای گردشگران، اقدامات توسعه و بازآرایی این منطقه آغاز شد.

برچسب‌ها شهرداری مشهد مشهد توس مقام معظم رهبری آرامگاه فردوسی شاهنامه میراث فرهنگی شهر مشهد شورای اسلامی شهر مشهد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری مشهد مشهد توس شهرداری مشهد مشهد توس مقام معظم رهبری آرامگاه فردوسی شاهنامه میراث فرهنگی شهر مشهد شورای اسلامی شهر مشهد اخبار کنکور شورای اسلامی شهر مشهد آرامگاه فردوسی جلوخان آرامگاه میلیارد تومان مشهد نیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۱۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی صداقتی مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز در معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: سال ۱۴۰۳، سالی پرکار برای معاونت فنی عمرانی به‌ویژه سازمان مهندسی و عمران شهر تهران خواهد بود.

هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهره‌برداری می‌رسانیم

وی در ادامه با بیان اینکه با توجه به تصویب پروژه‌ها و برنامه‌ها در سال ۱۴۰۱، در سال ۱۴۰۲ ما وارد فاز اجرا شدیم و امروز فرآیند و نتایج این پروژه‌ها را شاهد خواهیم بود که احداث این پروژه‌ها بر اساس برنامه‌های مصوب سال ۱۴۰۱ خواهد بود، گفت: بنا داریم هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهره‌برداری برسانیم.

صداقتی از بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری خبر داد و افزود‌: این پروژه امروز همراه با دو پروژه دیگر به بهره‌برداری رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ افتتاح پروژه‌های فنی عمرانی از بیستم شهریورماه آغاز شد، با توجه به برنامه‌ریزی که صورت گرفته است افتتاح پروژه‌های عمرانی امسال از ۲۵ فروردین‌ماه آغاز و اولین پروژه به بهره‌برداری رسید و همانطور که گفته شد ان‌شاءالله به طور مستمر ماهیانه دو پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.

کاهش بار ترافیک

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه برخی از پروژه‌ها به لحاظ ابعاد و اندازه در قالب پروژه‌هایی از جمله پروژه شهید بروجردی نیستند، گفت: این پروژه‌ها می‌توانند اثرگذاری خاصی را در کاهش بار ترافیکی داشته باشند که از آن جمله می‌توان به تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری اشاره کرد که شاید این پروژه‌های کوچک‌مقایس تفاوت زیادی را با پروژه‌های بزرگ داشته باشند، اما اثرگذاری زیادی را در کاهش بار ترافیکی خواهند داشت.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه پروژه تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز به بهره‌برداری رسید گفت: این پروژه با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که این پروژه مزایای زیادی را دارد که می‌توان به این موارد اشاره کرد که قبلا این نقطه، نقطه رها شده بود که با بهره‌برداری از این پروژه این محدوده سروسامان پیدا کرد. همچنین عرض معبر در کندرو دو لاین بود که با تدبیر انجام شده و تعریض به ۳ لاین افزایش پیدا کرد و کمک ترافیکی را در کاهش اختلالات ترافیکی خواهد داشت.

متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است

وی ادامه داد: این نقطه از پروژه که امروز به بهره‌برداری رسید به عنوان یکی از نقاط تهدیدکننده شهر به حساب می‌آمد و در سال گذشته مجبور شدیم ۳ روز بزرگراه شهید لشگری را به خاطر همین نقطه مسدود کنیم که با اجرا و بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری این مسئله نیز رفع خطر شده است.

صداقتی در ادامه به مساله آسفالت ریزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است، همین مسائل باعث شده که آسفالت بزرگراه‌ها بعد از یک بازه زمانی بسیار کوتاه از بین برود، اما ما در قالب تحکیم بستر بزرگراه آزادگان از روش جدید و مناسب در قالب آسفالت‌ریزی استفاده کرده‌ایم که این کار محسنات زیادی دارد نخست اینکه زمان استفاده از آسفالت این بزرگراه به حدود ۱۰ سال افزایش پیدا کرده است ضمن اینکه این کار باعث رضایت شهروندان خواهد بود.

وی در ادامه به بهره‌برداری از فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی اشاره کرد و گفت: اجرای این پروژه از سال ۹۳ آغاز شده بود و ۷ سال از اجرای آن می‌گذشت که در سال ۱۴۰۰ تحویل این دوره از مدیریت شهری شد و در نهایت با تلاش صورت گرفته فاز نخست آن به بهره‌برداری رسید.

ادامه آسفالت ریزی

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با اشاره به رویکرد این دوره از مدیریت شهری بویژه شهردار تهران در حوزه‌های مختلف گفت: آقای زاکانی توجه زیادی به موضوعات فرهنگی اجتماعی و ترافیکی دارد و در کنار اینها عنایت ویژه‌ای به کار‌های عمرانی دارد و به همین جهت بودجه‌های خوبی برای این کار‌ها اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه بزرگراه شهید بروجردی تنها بزرگراه شهر تهران نیست، گفت: ما بزرگراه شهید حکم و همت را هم داریم که بعضا آسفالت این معابر از بین رفته و به همین جهت سازمان مهندسی و عمران شهر تهران باید تدبیری را انجام بدهد که در این محدوده‌ها نیز آسفالت مناسبی توزیع شود.

صداقتی در این نشست خبری همچنین به معابر و بزرگراه‌ها اشاره کرد و افزود: در کنار بزرگراه‌ها معابر درجه یک و دو نیز وجود دارد که باید برای این معابر نیز آسفالت مناسبی تامین و توزیع شود که تمامی این اقدامات طبق برنامه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه طول بزرگراه آزادگان ۴۵ کیلومتر است، گفت: این بزرگراه ۲.۲ درصد معابر شهر تهران است که سال گذشته ۱۰ درصد از حجم تولیدی آسفالت در شهرداری تهران در این معبر توزیع شد که این نشان از توجه به این بزرگراه است.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۲ به کندرو‌های بزرگراه‌ها توجه شد و در این معابر آسفالت‌ریزی انجام شد و در سال ۱۴۰۳ اولویت ما آسفالت‌ریزی در کندرو‌های آزادراه‌ها است و در این بخش برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

صداقتی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان این دوره از مدیریت شهری آسفالت‌ریزی در تمام معابر شهر تهران انجام خواهد شد گفت: قطعاً این کار امکان‌پذیر نیست چرا که سالانه ۱۰ درصد از معابر شهر تهران قابل آسفالت‌ریزی است که ما سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آسفالت تولید و در سطح معابر توزیع می‌کنیم.

استمرار توزیع آسفالت به میزان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آسفالت توزیع شد گفت: ان‌شاءالله امسال نیز به همین میزان آسفالت توزیع و در سطح معابر معابر و بزرگرا‌ه‌ها توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه نیاز شهر تهران به یک کارخانه آسفالت بازیافت وجود دارد افزود: ما یک چرخه معیوب در بخش تولید اسفالت داریم و باید یک کارخانه را تولید کنیم تا از تراشه‌های آسفالت برای استفاده از آسفالت بازیافت شده استفاده کنیم  و در این قالب از تکنولوژی خاص بهره ببریم.

صداقتی از راه‌اندازی کارخانه بازیافت آسفالت در سال جاری خبر داد و گفت: با دستور شهردار تهران امسال این کارخانه راه‌اندازی خواهد شد و از این به بعد ما از تراشه‌های آسفالت برای تولید آسفالت جدید و بازیافت شده استفاده می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • بهره‌برداری از بخش نخست رینگ چهارم ترافیکی اصفهان تا پایان سال
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز